VENERA KONJUKCIJA MARS


Venera je planeta koja predstavlja lepotu, umetnost, modu, lepo ponašanje, ženstvenost, šarm. U ženskom horoskopu predstavlja kakve smo kao žene, našu ženstvenost, kako se postavljamo i šta volimo u vezama. U muškom horoskopu predstavlja karakteristike žena kakve vole, kao i suprugu, zajedno sa planetama u 7. kući, dispozitorom i aspektima koji su formirani. 
U muškom horoskopu samo kada se Venera nadje u prvoj kući opisuje i njega.
Na ovom linku imate tekst o Veneri i njenoj simbolici u astrologiji http://astro13lovers.blogspot.com/2018/01/venera-u-astrologiji.html.
Mars u astrologiji predstavlja našu energiju i kako je koristimo (zajedno sa Suncem), borbenost, aktivnost, produktivnost, ambiciju, upornost, hrabrost, inicijativnost, seksualnu energiju. Mars takodje vlada i vojskom i policijom.
🔥🔥🔥
Kada se dve planete koje simbolišu suštu suprotnost nadju zajedno tada daju balans izmedju muške i ženske energije. Kao što slika govori Venera ili Afrodita smiruje i balansira boga rata. On sa druge strane njoj daje osećaj sigurnosti i zaštićenosti, kao i povećanu strast. Elem, osobe koje su rodjene sa ovim aspektom ne mogu da budu u partnerskim odnosima sa onima prema kojima ne osećaju seksualnu privlačnost i strast. Ova konjukcija često ukazuje na to da rasprave mogu da probude uzbudjenje ka strastvenom spajanju kod njih, ali i kod njihovih partnera (pogotovo ukoliko se Venera i Mars nadju u 5. ili 7. kući ili jako aspektuju vladare tih polja). Kada ova konjukcija prima neharmonične aspekte (kvadrat i inkonjukcija naglašeni, opozicija sa Plutonom naglašena kao stresan aspekt) ona može da donese agresivne situacije u partnerskim odnosima. Kada Pluton šalje opoziciju, kvadrat ili inkonjukciju na ovaj aspekt tada ukazuje na to da privlače partnere koji su jake ličnosti, vole da kontrolišu i imaju diktatorsku narav. U mnogim slučajevima kada je Pluton uključen ukazuje na to da se partneri bave mafijom i kriminalom ili tajnom policijom, vojskom, politikom ili poslovima vezanim za naftu i ostale derivate. Kada muškarac ima ovu poziciju ukazuje da se on bavi pomenutim sferama. Povezanost sa Plutonom daje ovoj konjukciji izraženo jaku seksualnu energiju i strast, kao i opsesiju. 
Žene sa ovim aspektom imaju privlačnu auru i veoma su neodoljive muškarcima. Kada se ova konjukcija nadje u 4. 8. ili 12. kući ukazuje na to da one često nisu svesne koliko su privlačne suprotnom polu. Dok, kada se ovaj aspekt nadje u vatrenim znacima i 1., 3., 5., 7., 9., 10., 11., kući on ukazuje na žene koje su veoma dominantne i prodorne i koje znaju kako da dodju do onoga sto žele putem šarma i erotike.
Muškarci sa ovim aspektom, pogotovo kada se ova pozicija nadje u 7. kući ili aspektuje vladara te kuće, će stupiti u bračne vode sa osobom koja ima privlačnu auru i sa kojom će deliti dosta strasti, ali prvenstveno koja će ih izbalansirati.
Kada se ova konjukcija nadje u prvoj kući, a pogotovo kada se nadje u bliskoj konjukciji sa stepenom podznaka, tada daje veoma privlačan fizički izgled. Pored fizičkog izgleda, boravak obe planete u 1. kući ukazuje na to da imaju impulsivni karakter koji treba da nauče da izbalansiraju. To je pogotovo naglašeno kada se ova konjukcija nadje u vatrenim znacima, dok kada se nadje u vodenim znacima ukazuje na to da treba da nauče da imaju snagu i volju da svoje ideje i želje materijalizuju.
Što se tiče finansijskog aspekta ovaj aspekt ukazuje na to da će zaradjivati preko svojih hobija i da treba da se bave poslovima prema kojima imaju dosta strasti.

Za kraj ostavljam pesmu koja opisuje ovu poziciju... Uživajte! 💋💗😎




Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON