VENERA U OSMOJ KUĆI


Venera je planeta koja predstavlja: lepotu, umetnost, modu, lepo ponašanje, ženstvenost, šarm. U ženskom horoskopu predstavlja kakve smo kao žene, našu ženstvenost, kako se postavljamo i šta volimo u vezama. U muškom horoskopu predstavlja karakteristike žena kakve vole, kao i suprugu, zajedno sa planetama u 7. kući, dispozitorom i aspektima koji su formirani. 
U muškom horoskopu samo kada se Venera nadje u prvoj kući opisuje i njega.
Na ovom linku imate tekst o Veneri i njenoj simbolici u astrologiji (http://astro13lovers.blogspot.com/2018/01/venera-u-astrologiji.html).
Ukoliko niste sigurni da li imate Veneru u ovom polju po True Sidereal sistemu kalkulacije, ovo je sajt za Vas (http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/).


Boginja lepote, ljubavi, mira i pravde kada se nadje u ovom polju daje izraženu harizmu i magnetsku privlačnost. To je pogotovo naglašeno kada se Venera nadje u znaku Škorpije, Lava, Blizanaca, Ribe. Kada se Venera nadje u kući transformacije, tada ukazuje na činjeniicu da će sve što je vezano za našu vrednost (samopouzdanje), materijalno obilje, ljubav i kreativnost,  morati u ovoj inkarnaciji da prodje kroz testove transformacije. Ovo nije naivna pozicija, pogotovo kada Venera prima neharmonične aspekte od drugih planeta, gde može jasno da ukaže da moraju da prodju kroz velike turbulencije u ljubavi i ostalim partnerskim odnosima kako bi naučili da cene sebe. Afliktovana Venera u ovom polju kada prima jake aspekte od Saturna (konjukcija, kvadrat, inkonjukcija, opozicija) ukazuje na postojanje strahova u polju erotike zbog postojanja trauma u tom polju, koje su osobe duboko zatrpale, a to se kasnije ispoljava u vidu strahova od erotičnih odnosa i blokada u tom polju, kao i u polju intime i poverenja u sebe i druge.
Kada Pluton jako aspektuje afliktovanu Veneru (konjukcija, inkonjukcija, kvadrat, opozicija) tada ukazuje da su osobe imale mnogo seksualnih afera i da se plaše da se ne razotkrije, jer je to za društvo neka vrsta tabu-a. Umešanost Plutona na afliktovanu Veneru ukazuje da osobe moraju da se pozabave dubokom analizom svoje podsvesti, unutrašnjeg deteta, kao i svoje tamne strane ličnosti i da se pozabave njenim isceljenjem i transformacijom. 
Glavna lekcija kod afliktovane Venere u ovom polju je duboka introspektiva sebe i svoje podsvesti, uvidjanje šta treba da se transformiše i da zaista uvide svoju vrednost. Tada će ova pozicija da da pozitivne karakteristike, a to su duboki i ispunjeni partnerski odnosi, finansijska pomoć od partnera i drugih ljudi itd.
Venera u ovom polju daje ljubav prema okultnom, psihologiji i svemu što je misteriozno i neistraženo. Mogu imati jaku intuiciju i dar za predvidjanje, a to je pogotovo naglašeno kada Venera prima jake aspekte od Neptuna, Urana, Merkura i Plutona. Takodje, sa ovom pozicijom Venere mogu biti i dobri seksualni terapeuti ili da rade u poslovima sa naftom i ostalim derivatima koji se nalaze ispod zemlje. Venera u znaku Bika, Vage, Lava u ovom polju može da da ljubav prema zlatu i dijamantima. 
Jake Venere u ovom polju, a pogotovo kada se nadju u konjukciji sa Plutonom, Jupiterom ili Rahuom, ukazuju na brak sa veoma bogatom osobom, koja je u poslovima sa mafijom, naftom ili ostalim derivatima, kao i nekim tajnim poslovima, poput tajne policije itd.
Sve u svemu ova pozicija Venere ukazuje na to da treba da vole i cene sebe onakvima kakvi jesu, jer svaka osoba ima svoju vrednost. To ne znači da ne treba da se suočavamo sa tamnim stranama naše ličnosti, kao i sa mogućim traumama koje nismo iscelili. Oni uče da se sa tim pozabave u ovoj inkarnaciji i kada podignu tu ljubav prema sebi i zdravo samopouzdanje tada će videti promene na bolje u svojim partnerskim odnosima i u svojim finansijama. Je,r polje partnerskih odnosa i materijalnog obilja i da li će u nečijem životu to biti ispunjeno, zavisi od toga da li je osoba razvila ljubav prema sebi i zdravo samopouzdanje.

Za kraj ostavljam hipnozu koja pomaže u razvoju ljubavi prema sebi... Uživajte! 💖💋💗






Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON