VENERA U ŠESTOJ KUĆI


Venera je planeta koja predstavlja: lepotu, umetnost, modu, lepo ponašanje, ženstvenost, šarm. U ženskom horoskopu predstavlja kakve smo kao žene, našu ženstvenost, kako se postavljamo i šta volimo u vezama. U muškom horoskopu predstavlja karakteristike žena kakve vole, kao i suprugu, zajedno sa planetama u 7. kući, dispozitorom i aspektima koji su formirani. 
U muškom horoskopu samo kada se Venera nadje u prvoj kući opisuje i njega.
Na ovom linku imate tekst o Veneri i njenoj simbolici u astrologiji (http://astro13lovers.blogspot.com/2018/01/venera-u-astrologiji.html).
Ukoliko niste sigurni da li imate Veneru u ovom polju po True Sidereal sistemu kalkulacije, ovo je sajt za Vas (http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/).


Boravak Venere u ovom polju donosi izraženu volju i želju ka ličnoj produktivnosti i uspostavljanju zdravih i korisnih navika i rutina. Osobe sa ovom pozicijom, pogotovo kada se Venera nadje u zemljanim znacima, nemaju problem da se pridržavaju strogih režima ishrane kao i prema sportu, teretani i svim ostalim metodama vežbanja gde njihovo telo dobija savršeni izgled. Do,k kada je Venera aflikotvana, pogotovo od strane Neptuna, donosi izazove sa zdravljem i kilažom, a pogotovo sa šećerom i narkoticima. Konjukcija Jupitera i Venere u ovom polju isto donosi izazove sa kilažom. 
Kada Venera u ovom polju dobija neharmonične aspekte od Plutona, tada ukazuje na postojanje ženskih suparnica, koje im najviše problema mogu stvarati u bitnim partnerstvima i u brakovima.
Boravak Venere u šestoj kući može da da preopterećenost o fizičkom izgledu, kao i u tome kako se predstavljaju drugima i kakav utisak ostavljaju na druge.
Elem, ova pozcija, takodje, ukazuje na to da svoje partnere mogu da upoznaju na poslu ili preko posla, kod lekara, veterinara ili na sudu gde je u pitanju parnica. Kada je Venera u ovom polju afliktovana, ukazuje i na postojanje neprijateljstva u partnerskim odnosima. Napominjem, to je samo slučaj kada je Venera baš afliktovana.
Lepo postavljena Venera u ovom polju daje ljubav prema planeti, prirodi i svim ljudima, čovečanstvu... Često se i opredeljuju za karijere koje su vezane za pomoć planeti, prirodi i čovečanstvu. Lepo postavljena Venera u ovom polju, takodje, donosi i pobedu nad svim suparnicama i neprijateljima (kao što slika iznad za ovu poziciju Venere pokazuje).
Afliktovana Venera u ovom polju ukazuje na to da kada budu krenuli da rade u korist planete, prirode i čovečanstva da će im tek tada život postati ispunjeniji i kvalitetniji. Osobe sa afliktovanom Venerom često se nalaze u podredjenom položaju u društvu, baš zbog njihove negativne karme koju imaju prema planeti i čovečanstvu. 

Za kraj ostavljam pesmu koja opisuje ovu poziciju... Uživajte! 













Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON