VENERA U DESETOJ KUĆI


Venera je planeta koja predstavlja: lepotu, umetnost, modu, lepo ponašanje, ženstvenost, šarm. U ženskom horoskopu predstavlja kakve smo kao žene, našu ženstvenost, kako se postavljamo i šta volimo u vezama. U muškom horoskopu predstavlja karakteristike žena kakve vole, kao i suprugu, zajedno sa planetama u 7. kući, dispozitorom i aspektima koji su formirani. 
U muškom horoskopu samo kada se Venera nadje u prvoj kući opisuje i njega.
Na ovom linku imate tekst o Veneri i njenoj simbolici u astrologiji (http://astro13lovers.blogspot.com/2018/01/venera-u-astrologiji.html).
Ukoliko niste sigurni da li imate Veneru u ovom polju po True Sidereal sistemu kalkulacije, ovo je sajt za Vas (http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/).


Boginja lepote, ljubavi, mira i pravde kada se nadje u ovom polju ukazuje na osobe koje poseduju izražen dar za diplomatiju i uspostavljanje lepih, harmoničnih i balansiranih odnosa sa drugima. Ukoliko je Venera afliktovana, tada ukazuje da su u ovu inkarnaciju došli da nauče da uspostavljaju lepe i harmonične odnosa sa sobom i drugima. Ukoliko ne volimo i ne cenimo sebe (odnosi se na bezuslovnu ljubav prema sebi i svemu što nas okružuje, a ne na egoizam), kako onda možemo uspostavljati harmonične odnose sa okolinom, kada ne znamo sa sobom. Ova pozicija ukazuje na to da cenjenjem i vrednovanjem sebe u celosti i svega oko nas na balansiran način ih dovodi do ispunjenja ne samo na poslovnom planu, već i na ličnom. Sa ovom pozicijom savetujem bavljenje profesijama koja su njihova interesovanja i gde osećaju ogromnu ljubav i ispunjenje dok se time bave.
Pravičnost, mir, strpljenje u balansu su karakteristike ličnosti koje drugi veoma cene kod njih. Kod afliktovane Venere bi trebalo da razvijaju pomenute karakterne osobine, jer će se sami osećati ispunjenije i zadovoljnije, a imaće i više podrške od drugih. 
Dobro postavljena Venera u ovom polju ukazuje da su izuzetno cenjeni i poštovani u okolini i društvu. Ukoliko Venera prima neharmonične aspekte od Neptuna, Urana, Plutona, Marsa, Saturna treba da obrate pažnju da ne rade stvari samo zbog mišljenja okoline, već da žive svoj život onako kako žele, a ne onako kako drugi smatraju da treba da ga vode. U tome će im pomoći rad na razvijanju ljubavi prema sebi i osvešćivanje istine da smo vredni samim postojanjem i da je istinski ispunjen život ne ono što okolina smatra, a što je često nametnuto od ega, već onaj koji se zasniva na pračenju svoje duše, tj.sebe. Tada će nas ljudi više i ceniti, jer pratimo sebe i svoje ciljeve, ne zaustavlja nas mišljenje drugih u ispoljavanju svoje životne svrhe. 
Elem, ukoliko se Venera nadje u znaku Bika, Lava, Vage, Ribe i u konjukciji, trigonu, sekstilu, opoziciji sa Mesecom, Jupiterom, Neptunom, Merkurom i ukoliko su te planete takodje dobro postavljene, tada mogu postati popularni u javnosti preko svojih kreativnih darova. Bilo kojim poslom da se bave oni će gledati da im radno okruženje bude lepo uredjeno i da zasnivaju odnose na lep i harmonizovan način.
Planeta ljubavi i partnerskih odnosa kada se nadje u ovom polju može da ukaže na ljubavi koje se sreću preko posla, nadredjenih ili ulazak u ljubavni odnos sa onim ko je prvo bio nadredjeni osobi. Ukoliko je Venera vladarka 7. polja i ukoliko se nadje u 10. polju u znaku Lava i ukoliko je ona dobro postavljena onda može da ukaže na javni brak.
Ukoliko je Venera afliktovana može da ukaže na ljubavne javne afere, koje mogu da utiču veoma loše na društveni i profesionalni imidz i reputaciju.

Za kraj ostavljam video koji može da Vam pomogne ukoliko imate izazov sa ljubavlju prema sebi. Uživajte!




Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON